Rånäs slott

Strax utanför Rimbo, vid Skedviken, ligger Rånäs slott. Här finns 79 bäddar och det går att ha vigseln ute i slottsparken om man inte väljer någon närliggande kyrka. I den stora matsalen, Galleriet, ryms upp 100 bröllopsgäster, men Rånäs har även alternativ för mindre sällskap.

Rosenhanska Magasinet

2,5 mil NV om Nyköping ligger Rosenhanska i den Sörmländska grönskan. Även här finns möjlighet till vigsel på plats, men det finns en kyrka bara 3 km från festlokalen. Det övre planet rymmer 126 gäster, men är man fler än så kan man använda entréplan där man får plats 140 bröllopsgäster. Här finns 30 bäddar att utnyttja när ni pyntar lokalen dagen innan bröllopet.

Nybynäs Gård

15 minuter sydost om Västerås ligger en underbart fint renoverad lada som heter Nybynäs Gård. Här ges möjlighet till att själv välja leverantörer och utforma bröllopet efter eget tycke och smak. Det går att ha vigsel både utomhus och inomhus. Bröllopslokalen rymmer maximalt 150 gäster.

Rockelstad Slott

Även på Rockelstad Slott finns utrymme att själva välja leverantörer av mat och ta med egen dryck. Här finns även plats för övernattning, vilket kan vara skönt om man har en bit att åka till Sparreholm som är adressen för slottet. Vill ni ha vigseln utomhus på Rockelstad finns en fin plats precis vid Båvens strand. Det finns plats för 98-120 middagsgäster inomhus beroende på vilken typ av bord ni väljer.

Almare gård, Stäket, utomhusbröllop, sommarbröllop, borgerlig vigsel
Vidbynäs Gård

Vidbynäs ligger ca 40 minuter söder om Stockholm, nära Nykvarn. Här kan ni få hjälp av Vidbynäs egna bröllopskoordinator som finns där som stöd för er när ni planerar bröllopshelgen och vill ha tips på leverantörer. Bröllopslokalen har plats för 150 middagsgäster och här finns även ca 150 bäddar för er och era bröllopsgäster. Ni kan välja att ha vigseln på stranden, i parken eller i någon av de närbelägna kyrkorna,

Gyllene Brunnen

En timme väster om Stockholm (1,5 mil norr om Enköping) ligger Gyllene Brunnen, omgiven av åkrar och skog. En bröllopslokal som har glampingtält (10 sovplatser) som ni kan övernatta i. När ni bokar den här bröllopslokalen har ni tillgång till den i 48 timmar och ni får ta med egen dryck och mat. Lokalen, som tidigare varit en höskulle, rymmer 100 middagsgäster.

Haga Slott

5 km söder om Enköping ligger Haga Slott, med 83 rum som ger möjlighet till övernattning efter bröllopsfesten. Haga Slott samarbetar med lokala bönder och producenter för att minimera miljöpåverkan och kunna erbjuda lokalodlad mat. Haga Slotts största matsal har plats för 100 middagsgäster.