I går fick jag ett otroligt glädjande besked för mig. Jag har blivit en “Certified Beloved Photographer”!! I höstas gick jag en onlinekurs för att lära mig detta förhållningssätt till att fota människor och efter övning, övning och övning var det i april dags att göra min certifiering. Fotograferingen skedde en lördag vid Stadshuset. Jag är alltid lite pirrig i magen inför en fotografering, den här gången lite mer än vanligt. Jag har, framför allt när jag studerade på Fotoskolan STHLM, fått färdiga bilder bedömda, men jag har aldrig tidigare haft en annan fotograf med mig under en fotografer som skulle bedöma mitt sätt att bemöta och fotografera mitt par.

Parfotografering vid Stockholms Stadshus, Moment Design, kärlek, par,

Vad innebär då det här med att jag är en certifierade Beloved Photograph? För er som har blivit fotograferade av mig det senaste året kommer det inte märkas någon större skillnad. Även innan kursen hade jag börjat smyga in Beloved/Moment Design-tekniken i mitt sätt att fota. Den stora fördelen för mig är att jag nu tillhör detta nätverk där vi fotografer bollar ideér, tips och frågeställningar med varandra.

Det som är skillnaden mellan vanliga parbilder och bilder där man använt Beloved/Moment Design är att jag inte lägger fokus på er som par, mitt fokus är era känslor för varandra som par. När ni tittar på bilderna en grå dag med sidvind och hagel kan ni känna den kärlek som flödar mellan er i bilderna och bli alldeles varma inombords.

Tillsammans fångar vi ögonblick av kärlek.

Member of the Beloved Collective

Leave a Reply