Jag är en taktil person, jag gillar att känna och röra vid saker. Att se något på webben gör inte riktigt att jag får den fulla upplevelsen av en sak. Därför är jag sååå nöjd med att ha fått hem dessa pappersprover. Att fullt ut redogöra för exakt vad som skiljer dessa papper åt och vad man ska fundera på vid val av papper skulle bli lite för teoretiskt, och långdraget, för denna bloggpost. Kortfattat kan jag skriva att papprena är olika tjocka, olika blanka/matta, har olika struktur och färg.

Dessa papper finns att välja mellan då du vill beställa en printad bild från 30×40 cm och uppåt.

För dig som, liksom jag,  gillar att snöa in på detaljer:

Skillnaden i pappersfärg syns i bild nummer två nedan.

Det är exakt samma redigering av bilderna på de olika testproverna, därför är det även väldigt tydligt hur olika kontrasten blir på de olika papprena. Detta syns i bild två men även i bild fyra nedan (tips; titta på hörnen på bebisbilden där det är olika mörkt).

PhotographerPhotographerPhotographerPhotographer

Leave a Reply